You never walk alone.

17 september 2025 - Minami, Japan

Voor wie zich afvraagt wat er op de vest (hakui) en de chacoche (zudabukuro) staat.

9703Awel er staat op dat je deze wandeling niet alleen doet en dat de stichter van deze pelgrimstocht Kobo Daishi er altijd is om u te helpen.9700Nu maak ik toch wat mee.Gisteren raak ik het pad zoek door het wegvallen van internet.Ik raak maar net op tijd op mijn plaats (om 18 h is het pikdonker) en deze morgen stel ik tot mijn grote spijt vast dat ik mijn wandelhoedje ben kwijt gespeeld,allicht in de hele stijle bosafdaling.Ons Lil gaat blij zijn want ze vond dit een mottig hoedje.7146Al had dit hoofddeksel al menig kilometers op de teller.Ik zal u ook vertellen dat de wegen in Japan kraaknet zijn.Nergens ,maar dan ook nergens zie je iets van afval of lege flesjes of iets anders langs de baan of wandelpad.Ik moet vandaag 30 km en dat ging lastig zijn met 32 graden op uwen bol.Dus ik ben om 6 h weg en om 7 begint de zon te branden.En wat ligt er daar aan de kant van de weg?Een nagelnieuw klakse met opschrift Have a nice day.Dit kan bijna niet van een collega pelgrim zijn(ik zit niet op het officiele pad) Is het dan toch Kobo Daishi die pelgrims in nood bijstaat.You never walk alone.

1. Elske:
    17 september 2025
    Ook ni slecht da klakske!!😁😅😎
  2. Chris cambre:
    17 september 2025
    Heb je geluk gehad. Bij volle zon geen hoedje, dat zou je missen.
  3. Koenraad:
    Of kan da nei!!!!!🤷‍♂️
    Ook een beetje Japans!!!🙄😁
  4. Blockie:
    17 september 2025
    Een laten opsturen door Bol.com Jan.
    🤭😎
  5. Katelijne van Glabbeek:
    17 september 2025
    Wat een zeer leuk toeval is dat !
  6. Kurkiewicz Christine:
    17 september 2025
    Het is je gegund, dat klasse, succes nog.
  7. Schenck Eugeen:
    Toch een mooi Klaske .
  8. Ilse en Geert:
    Toch zonde van u hoedje. Ik heb laatst ook 1 wille kopen🤭
  9. Katrien Bijnens:
    17 september 2025
    Chanceke. Blij dat ik je reisverhaal kan volgende
  10. Sonja Van Dijck:
    Straf verhaal...
  11. Jozef Geeurickx:
    18 september 2025
    Welke tempels heb je nu al bezocht, Jan?
    Als je in de buurt van Kochi geraakt stuur ik je ook een verhaaltje van wat me daar is overkomen.
    Heb je de kabelbaan genomen om naar tempel 12 te gaan? Ik heb het één keer gedaan, en mijn fiets beneden laten staan, maar herinner me nu niet meer of het tempel 12 of 21 was: het was in 2009.
    Goeie reis nog intussen en profiteer van de mooie landschappen onderweg.
    Pater Jef Geeurickx
  12. Jan:
    18 september 2025
    Dag pater Jef,fijn dat je me volgt.Het is tempel 21.die heb ik eergisteren gedaan en dan met de kabelbaan naar beneden om te slapen en gisteren terug naar boven.Gisteren nr 22 en 23.Het is wel lastig met de nog steeds aanhoudende warmte.
  13. Rudi Robben:
    18 september 2025
    Mooi verhaal, weer heel boeiend om je op deze manier te volgen.
    Veel succes en veel plezier op deze mooie tocht.
  14. Cambre Liliane:
    18 september 2025
    Voor kerst een nieuw hoedje dus.
    Waar is je Japans punthoedje gebleven?
    Have a nice day, have a nice walk.
  15. Peter:
    19 september 2025
    Trakteert dieje Kobo Daishi mor éne !!!
  16. Vera Van Raemdonck:
    21 september 2025
    Hoi Jan , zo te zien heb je idd een ( Japanse ) beschermengel ! Mss vind je er daar ergens een hoedje met een Japanse tekst op als aandenken ? 32 gr zeg ! pfff , hier is het net de helft ! Brr ! De foto met uitzicht op de brug is grappig ! JOp stap nr ( eeuwen)oude tempels in een blijkbaar moderne stad ! Nog veel geluk met Kobo Daishi en het internet ! Groetjes