We slapen laag bij de grond.

8 september 2025 - Wakayama, Japan

Gisteren na een lange maar perfecte vlucht aangekomen in Osaka.En vandaag richting Wakayama waar ik morgen de ferry naar Shikoku neem.De thuis aangekochte sim kaart werkte niet,dus hier een andere aangeschaft. De taal is toch een barriere.En Mr google is my best friend

7777Ik ben blij dat ik hier niet met de auto moet rijden.Ook de Japanse way of life is wat aanpassen.In huis altijd sloefkes aan en wisselen van sloefen als men naar toilet gaat.7793De levensduurte valt hier best mee.Mijn ontbijt en lunchpakket voor vandaag,bijna de kar vol voor 6.75 euro.7721En mijn overnachtingsplaats is vandaag boven de bar waar ik Japanse whisky kan proeven om de whiskyclub in Lille wat jaloers te maken.79417940en straks het bed in maar ik moet niet bang zijn om eruit te vallen want we liggen laag bij de grond.7734

1. Koenraad:
    8 september 2025
    Al in goei (whisky) gezelschap zie ik!!🙄😉🥃
  2. Katelijne van Glabbeek:
    8 september 2025
    Welkom bij de whiskyclub !!
  3. Blockie:
    8 september 2025
    Gij hee het toch getroffen hé Jan.
  4. Jef van steenbergen:
    8 september 2025
    De Faan is bij den Hans is uit zo´n bed gevallen.
  5. Jan:
    😁🤓
  6. Cambre Liliane:
    8 september 2025
    Tof, ge kunt van niet hoog vallen, maar het lijkt wel een hard bed. Toch nieuw lid op komst bij de Whisky club?
  7. Peter:
    Welkom in de wondere wereld van de ( Japanse) whisky 🥃😋🥰
  8. Ilse en Geert:
    Eerst ne wisky drinken en dan proberen deze zin 3x na elkaar te zeggen,
    "Ik mix wisky in wiskymixer"🤪
    Hopelijk ni geradbraakt na een nacht op een tapijtje.
  9. Elske:
    8 september 2025
    Ik zou die elektronische wc wel eens in werking willen zien, kan je da eens ni filmen als je daar op zit? 🤣🤣🤣👍🤪
  10. Sonja Van Dijck:
    8 september 2025
    Wel proper daar,altijd wisselen van sloefkes
  11. Jozef Geeurickx:
    9 september 2025
    Ik heb in 2009 de bedevaart gedaan met de fiets. Vanuit Nagoya, waar ik als missionaris vijf jaar lang met de braziliaanse migranten werkte naar Koyasan en dan ook met de ferry van Wakayama naar Tokushima om in die buurt tempel 1 te vinden. Goede moed! Ik volg je blog wel vanuit El Salvador.
  12. Suys hilda:
    9 september 2025
    Dat ziet er allemaal perfect uit mooi geniet er maar van zo iets maak ge niet altijd mee
  13. Sonja Van Dijck:
    9 september 2025
    Lekkere dashi bouillon in Japan,Jan.
    Gezonder dan Whisky😉
  14. Ria Aerts:
    9 september 2025
    Het ziet er allemaal heel tof uit , geniet ervan ! En super om je verhalen te lezen !
  15. Suys hilda:
    10 september 2025
    Het ziet er mooi uit die whisky dat zal wel smaken uit bed vallen kunt ge zeker niet geniet maar van je reis
  16. Vera Van Raemdonck:
    1 oktober 2025
    Hoi Jan , teruggevonden bij de updates :) Ik ken Osaka alleen vanuit de films Karate Kid :) Ik blijf verbaasd ! Tradities zoals sloefkes wisselen op een hoog , technologisch toilet ! Ik heb iemand in de familie die ook fijnproever en verzamelaar is van whisky dus tips zijn altijd welkom :) Nog veel wandel ( sauna ? ) plezier !