Te goedkoop
18 juli 2024 - Lentilles, Frankrijk
Nadat Monique een ontbijt had geserveerd
weer op pad voor een warme dag met weinig beschutting
ik slaag er toch regelmatig in om fout te lopen(of er staan gewoon geen pijlen)Maar deze 2 dames Nathalie(volgens haar genoemd naar het liedje van Gilbert Beceau)en Virginie gaan 5 km mee om mij terug op het rechte pad te brengen.
ik loop ook terug de Fons uit Hove tegen het lijf en we stappen 25 km samen maar slapen op verschillende bestemmingen
ik zet nogal is mijn tent zoals gisterenavond en de dame wou mij nog iets klaarmaken.Ik kreeg iets dat van heel ver op friet leek met rode biet en iets dat op platte pruimen trok.De man was heel sympathiek en deed de bar.Ik vroeg om dit alles door te spoelen een glas wijn -moest er een fles open zijn-Dit was niet het geval en de man bood een goed glas champagne aan voor de prijs van wijn (2euro)goed voor mij.En maak meteen mijn rekening.2 voor een bierke 2 voor de tafelrestjes en2 voor de champagnewijn.totaal 6 euro.Ik betaal en na mij komt de madam weer binnen.Ze ziet de rekening en maakt van haar oren dat ze toch voor 2 euro geen eten kan serveren en dan ziet ze de champagne en trekt ze helemaal wit weg.Die fles was van een andere campinggast die ze in bewaring had gegeven om te koelen.Ik ben maar rap in de tent gekropen terwijl de man zijn sermoen moest aanhoren en heb hem deze morgen niet meer waargenomen.

Staat de doodstraf op denk ik.
De guillotine wordt er terug bij gehaald.
Innige deelneming.
🤣🇧🇪
Te voet een paar km fout lopen, ge gaat er een heel deel meer hebben,
Ma zo kom je dikwijls heel mooie dingen tegen die je anders ni zou zien.😉
En dan zo een gezelschap dat je terug op het juiste pad brengt , je zou voor minder verkeerd lopen.
Leuke verhalen om te lezen 😁